even voorstellen

Mijn naam is Nancy kooij en sinds 2007 de trotse eigenaar van 4AnyBody. De plek waar Sport, Yoga, Pilates, Dansen en Plezier hebben in wat je doet bij elkaar komen. 

 

In 1999 ben ik gestart met het geven van een paar uurtjes sporten. Dit deed ik vol enthousiasme naast mijn kantoorbaan. De combinatie vond ik destijds prima, totdat de uren en de vraag zich al snel uitbreiden. Ook werd ik gevraagd om een dansgroep van 7 kinderen over te nemen. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan (Pipi Langkous). Ik kreeg de smaak te pakken, dit vond ik te gek. Kinderen zien genieten en groeien in zelfvertrouwen. Ik ben opleidingen gaan volgen bij Aalo, Fysio Physics, Les Mills, Club Joy, Train The Trainers. In 2001 heb ik mijn kantoorbaan opgezegd en ben ik volledig in de fitnessbranche gedoken.

VAN KOELCEL TOT VEELZIJDIGE STUDIO

Nadat ik 8 jaar op de werkvloer had gestaan hij diverse sportclubs en verenigingen heb ik in 2007 4AnyBody opgericht. Ik noem het werk vloer, maar eigenlijk heb ik het nooit als werk gezien. 

In 2007 huurde ik twee locatie voor een paar uren in de week om sport- en danslessen te geven. Ik reed met mijn muziek en materialen van huis naar locatie 1 en 2 en weer naar huis. De uren breide zich al snel uit en zo ook het heen en weer rijden.

 

Ik ging opzoek naar een plek waar ik alles onder 1 dak kon gaan aanbieden. Als eerste ga je Googlen om te zien wat er te koop of te huur is, samen met John gingen we kijken. Waar we ook kwamen,  we voelde het niet, we zagen het niet. 

Totdat we op een middag uit nieuwsgierigheid De Huisweid opreden en daar 6 oude koelcellen zagen staan. We waren meteen verliefd, zo'n fijne plek, hier voelde het goed en hier zagen we het voor ons. Van twee koelcellen hebben wij één ruimte gemaakt.  Vergunningen, muren slopen, opbouwen, inrichten we zijn er flink mee bezig geweest. Het resultaat was er en ik ben er tot op de dag van vandaag nog steeds rete trots op.

Foto's van Toen en Nu


Mijn naam is Martine Bruinsma. Sinds 14 jaar beoefen ik Do In Yoga (betekenis: de weg naar binnen). Sinds 7 jaar geef ik les in deze mooie en interessante vorm van yoga. Na een korte onderbreking ben ik weer terug bij 4AnyBody om 1x per maand een Do In Yoga les van 1,5 uur te verzorgen inclusief meditatie.  

 

Mijn interesse voor Do In Yoga is ontstaan tijdens de opleiding die ik volgde aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu. Ik vind het fascinerend om te zien hoe het lichaam het zelfhelend vermogen kan aanspreken en hoe dit kan worden ondersteunt door oefeningen vanuit de Shiatsu leer. De oefeningen die je levensenergie stromend houden of juist weer in beweging brengen. Do In Yoga oefeningen zijn nauw verwant aan de Oosterse geneeswijzen Shiatsu en acupunctuur. Tijdens de Shiatsu opleiding leerde ik hoe belangrijk het is als energiebanen (meridianen) stromen en welke totaal werking dit heeft op het lichaam inclusief geest. Als het stroom zorgt dit ervoor dat lichaam zich kan ontspannen (spieren, pezen, zenuwen etc). Het lichaam wordt goed doorbloed zodat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daarnaast krijg je, door de aandacht voor de ademhaling tijdens de les ook een rustige geest: lichaam en geest worden weer een. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Ook als je een blessure hebt. Heel graag verwelkom ik je in 1 van de lessen om je kennis te laten maken met Do In Yoga of om je nog verdere te verdiepen in deze yoga vorm! 


Mijn naam is Frances en ik woon met mijn beagle Lucy in Alkmaar. In het dagelijks leven ben ik executive assistant voor een grote corporate organisatie. Ik sport regelmatig en combineer krachttraining met yoga (yin en yang!) en ik ben heel graag buiten. In mijn vrije tijd ben ik ook veel bezig met zelfontwikkeling, ik geloof echt dat je nooit uitgeleerd bent.

 

Mijn yoga practice begon rond 2013 met Vinyasa en Hatha Yoga bij diverse yoga studios. Wat me dichter naar de mat heeft gebracht is de combinatie geweest van een veel te druk bestaan, een paniekstoornis en kop-staart botsing in 2017 waar ik ernstige whiplashklachten aan overhield. Yin Yoga leerde me naar binnen te keren, acceptatie en rust te vinden in iets wat soms oncomfortabel is.  

Om de bovenstaande redenen besloot ik om in de zomer van 2019 de functional yin yoga teacher training te volgen.. Dit is geen nieuwe yoga stijl maar een manier van benaderen: iedereen is gelijk, maar ieder lichaam is anders. Het draait hierbij niet om het esthetische aspect van yoga poses maar op het effect in je lichaam: wat gebeurt er waar? Wat voel je? Wat betekent dat voor jou?

 

Als yoga teacher hoop ik dat mijn les een vast rustmoment in jouw week wordt, een uurtje #selfcare en een plek waar je voelt dat je goed bent zoals je bent. Ik wil je laten ervaren dat een fijne stretch voelen en ruimte creeëren in je lichaam niet in de perfect ‘alignement’ van een pose zit maar in de juiste pose voor jouw lichaam…  en ik help je die graag vinden!

 

In de winter van 2019 start ik aan de teacher training Deeprelax Yoga Nidra. Yoga Nidra bestaat uit een serie eeuwenoude meditatie-oefeningen om o.a. het zenuwstelsel te kalmeren, intens diepe rust te ervaren, het lichaam zichzelf te laten genezen en alles in het hoofd op orde te brengen. Als je savasana aan het eind van de yoga les het lekkerst vindt ga je hier zeker van genieten!

Liefs,

Frances


Mijn naam is Antoinet de Jong (1979) en ik ben woonachtig in Noord Scharwoude en sinds 2012 verzorg ik Pilateslessen in Langedijk en vanaf 2016 ook bij 4AnyBody. Pilates is voor mij een geweldige bewegingsvorm om sterk en soepel in mijn lijf te bewegen. Met een fitness achtergrond heb ik ervoor gekozen om verder te gaan met Body & Mind trainingen. Naast dat Pilates fysiek ontzettend goed voor je is, leert het je ook om meer bewust te worden over hoe je lijf in elkaar zit en zorgt voor een beter ademhaling. Pilates is voor mij een perfecte workout voor lichaam en geest zonder veel inspanning (stress), spierpijn en blessures.