"Als we onze krachten bundelen, zijn we tot zoveel in staat"

 

Elk jaar als de gemeente begint te maaien wordt het plastic en blikmateriaal wat zich in de bermen bevindt, ook vermalen. Hierdoor wordt het aanzienlijk lastiger om het afval te vinden en op te rapen. 

Daarnaast belanden stukjes plastic en vlijmscherp blikmateriaal in het hooi wat aan de dieren wordt gevoerd. Met desastreuze gevolgen.

 

Daar wil een groep vrijwilligers rondom Warmenhuizen verandering in brengen. En de gemeente Schagen sluit ook aan: Zij sponsoren deze groep enthousiaste vrijwilligers met de benodigde uitrusting.

 

Op basis van de maaikalender van de gemeente wordt in specifieke buitengebieden bermafval geraapt vlak voordat de maaimachine komt.

 

Er zijn al zoveel mensen aan het rapen in hun vrije tijd en wellicht vind je het leuk om eens vrijblijvend een keertje aan te sluiten bij dit initiatief? Uiteraard kunnen mensen zonder 'raapervaring' ook aanhaken. Het geeft een ontzettend fijn gevoel om -gezamenlijk- een actieve bijdrage te kunnen leveren om onze wereld een beetje beter te maken.

 

Voor de eerste maaiperiode rapen we op zaterdag om 11.30 uur op. We gaan een uurtje samen aan de slag. Na afloop is er koffie/thee én ruimte voor napraat.

 

Doe je een keertje met ons mee, vul dan onderstaand antwoordformulier in en dan zien wij jou graag!

 

Wil je meer weten?

Bel ons dan gerust.

 

Nancy Kooij 0617680480

Jantine Hoep 0627346353


Vanaf 1 augustus houden we een Summer Break.

Vanaf half september pakken we de draad weer gezamenlijk op.

Natuurlijk hopen wij in de tussenliggende periode dat iedereen afzonderlijk zijn best blijft doen om zwerfafval niet te laten liggen.  Lieve mensen ontzettende bedankt iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen de afgelopen periode!


Ik kom graag een keertje helpen!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.